klitgården
- et refugium

 

klitgården

ophold

legatmuligheder

ambassadører

informationer

kontakt

nyheder

venneforeningen

· nyheder

afholdte arrangementer arrangeret af Refugium Klitgården, klik her

 

 

 

Nyheder 2015

 

Foreningen Refugiet Klitgaardens Venner præsenterer følgende arrangement:

MØD KAPTAJNEN PÅ VERDENS STØRSTE SKIB

24. maj (Pinsedag) kl. 15.30
 på Skagen Skipperskole

Strandvandrere og badende kan flere gange om året se verdens største skib, A.P. Møller - Mærsks Triple E, runde Grenen, når det på ruten fra Asien til Europa går ned gennem de danske farvande med kurs mod Gdansk i Polen.

Den 24. maj, Pinsedag, kommer kaptajnen på Triple E-flagskibet Majestic Mærsk, Dick Danielsen, til Skagen for at fortælle om sine oplevelser på verdenshavene. Det sker ved et arrangement, som Klitgaardens Venner holder på Skagen Skipperskole.

Kaptajn Danielsen har fejret 25 års jubilæum i A.P. Møller - Mærsk og kender både fortidens og nutidens forhold til søs.

Da Majestic Mærsk i september 2013 lå ved Langelinie i København, trak det 200.000 nysgerrige og 50.000 nåede at få billet til en rundvisning.

Siden har forfatteren Kirsten Jacobsen og fotograf Gregers Heering fået tilladelse til i 32 døgn at bo, spise og arbejde sammen med den internationale besætning på 23 mand på Majestic, og det er blevet til en rigt illustreret bog om sejladsen fra Hongkong gennem Suezkanalen til Spanien.

I en samtale med Kirsten Jacobsen vil kaptajn Danielsen berette om stjernehimle, oliebrande og piratfare, om hverdagen om bord og et moderne sømandsliv, hvor skrappe optimeringskrav i containerbranchen har kvalt forestillingen om et eksotisk liv med en favn i hver en havn. Gregers Heering viser sine magiske billeder på en storskærm. Der vil også blive rig lejlighed for tilhørerne til at stille kaptajn Danielsen spørgsmål om selve skibet og livet om bord

.


Normalt holdes Venneforeningens arrangementer i havstuen på Klitgaarden. Men Pinsedag gør vi en undtagelse – og tilbyder en maritim eftermiddag, hvor deltagerne både kan møde Mærsk-kaptajnen og se den moderne skipperskole i Skagen indefra. Skolens forstander Anders C. T. Andersen vil indledningsvis fortælle om søfartsuddannelserne og skolens faciliteter.

Tid: Søndag den 24. maj kl. 15.30
Sted: Skagen Skipperskole, Kuttervej 13, 9990 Skagen.

Billetter til arrangementet koster 100 kr. for medlemmer og 150 kr. for ikke medlemmer og kan bestilles på info@klitgaarden.dk eller på tlf. 96 79 19 99. Der er et begrænset antal pladser, så man tilrådes at bestille billetter i god tid.

  

De følgende arrangementer foregår alle på Klitgaarden:

Foreningen Refugiet Klitgaardens Venner præsenterer følgende arrangement:

Torsdag den 2. juli kl. 20.00

- får vi besøg af udenrigskorrespondenten og forfatteren Puk Damsgaard, der fortæller om livet som reporter i verdens brændpunkter – og om sit arbejde med bestseller-bogen ”Hvor Solen Græder”.

 

 

Foreningen Refugiet Klitgaardens Venner præsenterer følgende arrangement:

Fredag den 10. juli kl. 20.00

- holder vi foreningens årlige generalforsamling. Efter beretninger, regnskaber og valg tager sangeren og komponisten Hans Dal – som traditionen efterhånden byder – guitaren frem og guider os på en lille rejse gennem den nordiske sangskat.

 

 

Foreningen Refugiet Klitgaardens Venner præsenterer følgende arrangement:

Torsdag den 23. juli kl. 20.00

- hedder gæsten Hans Gammeltoft-Hansen. Han kan berette om en begivenhedsrig årrække som ombudsmand og som en stærk og kontroversiel stemme i den danske debat.

 

 

Foreningen Refugiet Klitgaardens Venner præsenterer følgende arrangement:

Onsdag den 5. august kl. 20.00

- slutter vi sæsonen med et kig ind i TV-verdenen. Det sker, når Danmarks mest erfarne talkshowvært Michael Meyerheim deler sine oplevelser fra et langt liv foran og bag kameraerne med os.